• Σα. Μάι 18th, 2024

Στο πλαίσιο του προγράμματος φιλαναγνωσίας που οργανώσαμε για το σχολικό έτος 2023-24 με ομάδα μαθητών από όλες τις τάξεις υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Γιαννακού Κωνσταντίνας, Μαργαρίτη Μαρίας και Μαλέτσικα Ευαγγελίας (ΠΕ 02), είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε την υπεύθυνη της ακαδημαϊκής βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (παράρτημα Λαμίας) κ. Ανδρίτσου Δήμητρα στο χώρο του σχολείου μας, την Πέμπτη 21/12/2023.

Η κ. Ανδρίτσου μίλησε στα παιδιά για τα είδη, τη σημασία και το ρόλο των βιβλιοθηκών και παρουσίασε στην αίθουσα του εργαστηρίου πληροφορικής τη ψηφιακή τους μορφή δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες και κάνοντας μια εποικοδομητική συζήτηση με τους μαθητές.

Στη συνέχεια, μεταφερθήκαμε στο χώρο της βιβλιοθήκης του σχολείου μας, όπου έγινε μια  βιωματική προσέγγιση των μαθητών με το βιβλίο καθώς ασχολήθηκαν με την τη σωστή ταξινόμηση τους βάση της ταυτότητας τους , δόθηκαν οδηγίες για τη χωροταξική τοποθέτηση των στοιχείων της βιβλιοθήκης και συγκροτήθηκε , επίσης, εθελοντική ομάδα φιλαναγνωσίας από τους μαθητές.

Τέλος, συζητήσαμε το θέμα της ηλεκτρονικής καταχώρισης των βιβλίων για ευκολότερη πρόσβαση σε αυτά.

Ευχαριστούμε από καρδιάς την κ. Ανδρίτσου Δήμητρα για την εθελοντική της προσφορά και την καλή της διάθεση και της ευχόμαστε ένα ευτυχισμένο και δημιουργικό νέο έτος.

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *